O spletni strani

Osnovne informacije o spletni strani, o upravljavcu spletne strani, o piškotkih ter izjava o varstvu osebnih podatkov.

Vsa vsebina, ki je objavljena na spletnem mestu www.mojiracuni.si, je v izključni lasti podjetja Moji računi Miha Rihar s.p. (v nadaljevanju MOJI RAČUNI) in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. Za vsebino se poleg besedila, slik in podatkov šteje tudi celostna grafična podoba spletnega mesta.

Kopiranje iz spletnega mesta in objavljanje vsebine na drugih mestih je prepovedano, razen če lastnik to dovoli v pisni obliki.

MOJI RAČUNI se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na teh spletnih straneh, vendar ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost, uporabniki pa  objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti MOJI RAČUNI niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Informacije o upravljavcu spletne strani

Identiteta in kontaktni podatki upravljavcaMOJI RAČUNI Miha Rihar s.p.
Gumnišče 11
1291 Škofljica

Telefon: 041 384 048
E-pošta: info(at)mojiracuni.si
Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkovinfo(at)mojiracuni.si
Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo, pravna podlaga za njihovo obdelavo in obdobje hrambe(a) Vprašanja

Kaj: Na spletni strani MOJI RAČUNI lahko posameznik prek kontaktnega obrazca na večih podstraneh zastavi vprašanja. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polji »E-naslov« in »Vaše sporočilo«. Vsi ostali podatki niso obvezni. Zaradi lažje komunikacije lahko vpišete tudi podjetje, ime in priimek ter telefonsko številko.

Zakaj: MOJI RAČUNI potrebuje vaš naslov elektronske pošte, da vam lahko odgovori na vaša vprašanja ali vas prosi za dodatna pojasnila v zvezi s poslanim vprašanjem. Posameznik lahko vpiše tudi podjetje, svoje ime in priimek ter telefonsko številko, vendar ti podatki niso obvezni, lahko pa olajšajo komunikacijo.

Pravna podlaga: Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, MOJI RAČUNI potrebuje le, da vam lahko odgovori na vprašanje, katerega ste prostovoljno zastavili.

Koliko časa: Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega jih je uporabnik posredoval.

(b) Povpraševanje

Kaj: Na spletni strani MOJI RAČUNI lahko posameznik prek prek spletnega povpraševanja odda nezavezujoče povpraševanje. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polje »E-naslov« in vsa ostala polja, ki so označena z *, saj jih MOJI RAČUNI potrebuje za pripravo ponudbe. Vsi ostali podatki označeni z * so poslovni podatki (niso osebni). Vsi ostali podatki niso obvezni. Zaradi lažje komunikacije lahko vpišete tudi podjetje, ime in priimek ter telefonsko številko. V primeru dodatnih pojasnil, vprašanj itd. lahko izpolnite tudi polje »Vaše sporočilo«.

Zakaj: MOJI RAČUNI potrebuje vaš naslov elektronske pošte, da vam nanj lahko posreduje ponudbo ali vas prosi za dodatna pojasnila v zvezi s poslanim povpraševanjem. Posameznik lahko vpiše tudi podjetje, svoje ime in priimek in telefonsko številko, vendar ti podatki niso obvezni, lahko pa olajšajo komunikacijo.

Pravna podlaga: Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, MOJI RAČUNI potrebuje le, da vam odgovori na povpraševanje oz. za pošiljanje ponudbe, na podlagi prostovoljnega povpraševanja.

Koliko časa: Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega jih je uporabnik posredoval.
Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijoOsebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.
Obstoj pravice, da se od upravljavca zahtevajo dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkovPosameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.
Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijoPosameznik se lahko prostovoljno odloči, da bo postavil vprašanje ali poslal povpraševanje.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatkiAvtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

Piškotki

Upravljanje s piškotki

Naša spletna stran ne uporablja piškotkov.

Izjava o varstvu osebnih podatkov

V kakšnem primeru me bo MOJI RAČUNI kontaktiral?

MOJI RAČUNI vas bo kontaktiral le, če podate vprašanje ali pošljete povpraševanje.  MOJI RAČUNI vam bo na posredovan e-naslov odgovoril na vaše vprašanje oz. vam poslal ponudbo ali vas prosil za dodatna pojasnila. Če boste posredovali tudi telefonsko številko, vas bo MOJI RAČUNI poklical le za podajo odgovora na poslano vprašanje ali za dodatna pojasnila.

Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam? 

MOJI RAČUNI  vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani, ne bo posredoval tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače. Prav tako MOJI RAČUNI drugim ne bo posredoval vaših podatkov, pridobljenih na podlagi vašega vprašanja ali povpraševanja, razen če zakon ne določa drugače.

Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje MOJI RAČUNI? 

MOJI RAČUNI vam bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bo MOJI RAČUNI na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira. Za namen pridobivanja potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko posamezniki uporabite sledeči elektronski naslov, kamor naslovite svojo zahtevo: info(at)mojiracuni.si.

Varnost zbranih podatkov 

Varnost osebnih podatkov poteka skladno z določili internih aktov.

Sklepno 

MOJI RAČUNI se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti MOJI RAČUNI.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na info(at)mojiracuni.si.

Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov

Izjava je bila zadnjič posodobljena decembra 2019